Travian Answers

Mulakan dengan soalan anda

Cari dengan menjawab soalan

Untuk mendapatkan jawapan, pilih kategori utama dan sub-katergori sehingga jawapan anda dipaparkanl di bawah. Jika persoalan anda masih tidak terjawab, anda boleh terus menghubungi kami.

Saya ada soalan berkenaan..

Mari lihat penerangan lanjut:

Cari dengan sitemap

Anda lebih suka mencari melalui sitemap biasa seperti yang digunakan pada laman web kegemaran anda? Tiada masalah, gunakan Answers sitemap-navigation untuk mencari jawapan anda.

Laluan dagangan

Laluan dagangan membolehkan anda menetapkan masa untuk pedagang anda keluar menghantar sumber. Fungsi ini akan aktif selama 7 hari dengan Gold.png2. Contohnya jika anda tetapkan Kampung A menghantar sumber ke Kampung B pada pukul 2 pagi, maka secara automatik pedagang di Kampung A akan menghantar sumber ke Kampung B pada pukul 2 pagi setiap hari sehingga 7 hari (jika tiada perubahan masa menghantar)

traderoute1.png

Untuk menggunakan fungsi ini, masuk ke pasar. Menu "laluan dagangan" akan muncul setelah anda memiliki lebih dari 1 kampung. Jika anda klik "laluan dagangan" tersebut, halaman seperti dibawah akan dipaparkan.

traderoute2.png

Halaman ini membolehkan anda menetapkan kampung, jumlah sumber, masa menghantar dan jumlah penghantaran. Fungsi ini hanya boleh digunakan untuk penghantaran sumber ke kampung anda. Masa penghantaran adalah mengikut zon masa pelayan dan bukannya mengikut zon masa yang dipilih anda. Selepas memasukkan semua data, klik "simpan" (save).

traderoute3.png

Sebaik siap, anda boleh lihat gambar di atas dengan klik pautan "laluan dagangan" di pasar. Di sini, terdapat pilihan untuk anda melanjutkan, menyunting atau memadam laluan dagangan yang telah dibuat. Ia juga menunjukkan haluan pedagang anda (description), masa yang ditetapkan untuk pedagang bergerak (start), jumlah pedagang (merchants) dan baki tempoh laluan dagangan ini aktif (time left). Untuk bahagian pedagang (merchants), 3 mewakili jumlah penghantaran dan 1 mewakili jumlah pedagang yang digunakan. Ia bermaksud 1 pedagang membuat penghantaran 3 kali.


Adakah persoalan anda terjawab?

Ya   Sederhana   Tidak