Travian Answers

Mulakan dengan soalan anda

Cari dengan menjawab soalan

Untuk mendapatkan jawapan, pilih kategori utama dan sub-katergori sehingga jawapan anda dipaparkanl di bawah. Jika persoalan anda masih tidak terjawab, anda boleh terus menghubungi kami.

Saya ada soalan berkenaan..

Mari lihat penerangan lanjut:

Cari dengan sitemap

Anda lebih suka mencari melalui sitemap biasa seperti yang digunakan pada laman web kegemaran anda? Tiada masalah, gunakan Answers sitemap-navigation untuk mencari jawapan anda.

Bangunan - Pasar

Marketplace

Pra-syarat:  Bangunan utama tahap 3, Gudang tahap 1, Jelapang tahap 1

Anda boleh berdagang dengan pemain lain di Pasar. Lebih tinggi tahap Pasar anda, lebih ramai pedagang anda.

Jika anda klik pada pasar di Pusat Kampung anda, terdapat 4 fungsi tersedia::

  • Hantarkan sumber - Digunakan untuk menghantar sumber ke kampung yang dikehendaki. Masukkan koordinat atau nama kampung. Masukkan juga jumlah sumber yang dikehendaki dan klik OK. Klik OK semula untuk pengesahan. Pastikan anda memasukkan koordinat yang betul ketika menghantar sumber anda kerana kesilapan boleh berlaku dimana sumber dihantar ke kampung pemain lain.
  • Beli - Di sini anda boleh membeli sumber dari pemain lain. Anda boleh menukarkan sumber anda pada kadar yang anda rasakan berpatutan. Jika anda mempunyai jumlah sumber yang mencukupi, anda boleh klik pada pautan "Terima Tawaran" untuk berdagang dengan pemain lain. Sila berhati - hati ketika klik pada pautan tersebut kerana perdagangan akan diterima serta - merta dan tiada halaman pengesahan akan dipaparkan.
  • Tawar - Anda boleh menjual lebihan sumber anda dan ditukarkan kepada pemain yang berminat dan perlu menunggu sehingga tawaran anda dipilih oleh pemain lain. Anda boleh tetapkan waktu maksimum untuk pedagang anda keluar berdagang.
  •  'Perdagangan NPC' - Di sini anda boleh berdagang dengan permainan, dengan nisbah 1:1. Ia bermaksud anda boleh berdagang 500 kayu, 400 tanah liat, 300 besi dan 4000 tanaman kepada 1500 kayu, 1400 tanah liat, 1300 besi dan 1000 tanaman.
  Rom Gaul Teuton
Halaju dalam petak/jam 16 24 12
Kapasiti 1 pedagang 500 750 1000

Ciri ciri pada tahap tertentu bangunan (cth: kos pembinaan atau mata budaya yang dihasilkan) boleh ditemui di sini.
Bagi jadual tempoh pembinaan, klik di sini.


Adakah persoalan anda terjawab?

Ya   Sederhana   Tidak