Travian Answers

Mulakan dengan soalan anda

Cari dengan menjawab soalan

Untuk mendapatkan jawapan, pilih kategori utama dan sub-katergori sehingga jawapan anda dipaparkanl di bawah. Jika persoalan anda masih tidak terjawab, anda boleh terus menghubungi kami.

Saya ada soalan berkenaan..

Mari lihat penerangan lanjut:

Cari dengan sitemap

Anda lebih suka mencari melalui sitemap biasa seperti yang digunakan pada laman web kegemaran anda? Tiada masalah, gunakan Answers sitemap-navigation untuk mencari jawapan anda.

4. Bagaimana Lelong berfungsi?

Satu barang dipasaran dianggarkan berharga 100 perak (anggaran oleh sistem). Pemain A merasakan barang tersebut berharga 5000 perak, oleh itu dia meletakkan bidaan sebanyak 5000 perak. Bidaan tertinggi akan hanya menunjukkan jumlah sebanyak 101 perak, ini kerana tiada pemain lain membida barang tersebut selain Pemain A.

Sekarang, Pemain B turut mahu membida barang tersebut dan melihat barang tersebut dibida pada harga 101 perak. Apabila Pemain B membida pada harga 500 perak, dia mendapat mesej "Bidaan anda dikalahkan".

Ini bukan pepijat atau menunjukkan pemain lawan menggunakan bot. Inilah bagaimana lelong berfungsi. Pemain B akan terus menerima mesej tersebut selagi dia tidak meletakkan jumlah bidaan lebih dari Pemain A (5000 perak).

Lihat contoh berikut:

Bidaan tertinggi adalah 391 perak

bida6

Pemain mula membida (400 perak)

bida7

Bidaan telah dikalahkan dan bidaan tertinggi telah bertukar menjadi 400 perak.

bida8

meletakkan bidaan lebih tinggi (1400 perak) dan kini merupakan pembida tertinggi (889 perak).

bida9


Adakah persoalan anda terjawab?

Ya   Sederhana   Tidak