Travian Answers

Mulakan dengan soalan anda

Cari dengan menjawab soalan

Untuk mendapatkan jawapan, pilih kategori utama dan sub-katergori sehingga jawapan anda dipaparkanl di bawah. Jika persoalan anda masih tidak terjawab, anda boleh terus menghubungi kami.

Saya ada soalan berkenaan..

Mari lihat penerangan lanjut:

Cari dengan sitemap

Anda lebih suka mencari melalui sitemap biasa seperti yang digunakan pada laman web kegemaran anda? Tiada masalah, gunakan Answers sitemap-navigation untuk mencari jawapan anda.

Bagaimana hendak mengasaskan kampung baru?

Apabila anda memiliki istana pada tahap 10, 15 atau 20 ATAU  residen pada tahap 10 atau 20, anda boleh mengasaskan kampung baru atau menjajah kampung pemain lain dengan syarat anda telah memiliki mata budaya yang mencukupi.

Untuk mengasaskan kampung baru, anda perlu 3 Peneroka dan tapak kampung yang masih kosong dan boleh dicari di Peta. Untuk menjajah kampung pemain lain anda perlukan Senator/Penghulu/Pemimpin dan kampung pemain lain yang hendak dijajah.

Bagaimana hendak mengasaskan kampung baru?

Untuk mengasaskan kampung baru, anda memerlukan 3 peneroka, tapak lembah terbiar yang anda kehendaki serta cukup mata budaya. Anda tidak perlu menyelidik peneroka, ia boleh dilatih terus di tahap 10, 15 dan 20 di istana anda (3 peneroka pada setiap tahap). Dengan residen anda boleh melatih 6 peneroka keseluruhannya iaitu, 3 pada tahap 10 dan 3 pada tahap 20. Untuk membina istana anda memerlukan bangunan utama pada tahap 5 dan kedutaan, untuk membina residen pula, hanya memerlukan bangunan utama pada tahap 5. Selepas melatih 3 peneroka, anda boleh memilih tapak kosong sekitar peta anda dan klik pada "Asaskan Kampung Baru" (Tips: anda memerlukan 750 unit setiap sumber!) dan peneroka anda akan meninggalkan kampung halaman mereka untuk mengasaskan kampung baru khas untuk anda.

Bagaimana hendak menjajah kampung?

Lihat menjajah kampung untuk penerangan lanjut.


Adakah persoalan anda terjawab?

Ya   Sederhana   Tidak