Travian Answers

Mulakan dengan soalan anda

Cari dengan menjawab soalan

Untuk mendapatkan jawapan, pilih kategori utama dan sub-katergori sehingga jawapan anda dipaparkanl di bawah. Jika persoalan anda masih tidak terjawab, anda boleh terus menghubungi kami.

Saya ada soalan berkenaan..

Mari lihat penerangan lanjut:

Cari dengan sitemap

Anda lebih suka mencari melalui sitemap biasa seperti yang digunakan pada laman web kegemaran anda? Tiada masalah, gunakan Answers sitemap-navigation untuk mencari jawapan anda.

Askar - Tarbil

Catapult

Pra-syarat untuk penyelidikan: bengkel jentera tahap 10, akademi tahap 15
Pra-syarat untuk latihan: bengkel jentera

Tarbil ialah senjata jarak jauh yang hebat dan ia digunakan untuk memusnahkan lapangan-lapangan dan bangunan-bangunan kampung musuh. Tetapi, tanpa pasukan pengiring, ia hampir tiada pertahanan, jadi jangan lupa menghantar sebahagian pasukan bersamanya.

Semakin tinggi tahap titik perhimpunan anda, ketepatan tarbil semakin baik dan juga pilihan anda untuk memilih bangunan musuh yang anda mahu serang dengan tarbil-tarbil anda. Dengan titik perhimpunan pada tahap 10, setiap bangunan - kecuali gua, bengkel batu dan pemerangkap boleh dipilih sebagai sasaran.

TIPS : Gua, bengkel batu dan pemerangkap boleh ditarbil dengan sasaran rawak.

Dengan titik perhimpunan tahap 20, anda boleh mensasarkan 2 bangunan pada masa yang sama. Anda perlu menyerang dengan sekurang kurang 20 tarbil untuk membolehkan anda mensasarkan 2 bangunan serentak.

  Lumber Clay Iron Crop Consumption Research time
Penyelidikan 5500 4900 5000 520 / 8:00:00
Latihan 900 1200 600 60 6 2:30:00
Kelajuan 3 Petak perjam
Boleh angkut
0 Sumber

Adakah persoalan anda terjawab?

Ya   Sederhana   Tidak