Travian Answers

Mulakan dengan soalan anda

Cari dengan menjawab soalan

Untuk mendapatkan jawapan, pilih kategori utama dan sub-katergori sehingga jawapan anda dipaparkanl di bawah. Jika persoalan anda masih tidak terjawab, anda boleh terus menghubungi kami.

Saya ada soalan berkenaan..

Mari lihat penerangan lanjut:

Cari dengan sitemap

Anda lebih suka mencari melalui sitemap biasa seperti yang digunakan pada laman web kegemaran anda? Tiada masalah, gunakan Answers sitemap-navigation untuk mencari jawapan anda.

Shadow Empires - Faksi

Shadow Empires memperkenalkan konsep baru dalam permainan - faksi. Pada awal permainan, pemain memilih puak mereka dan juga faksi. Terdapat 5 faksi. Setiap puak memulakan permainan dalam kedudukan yang berbeza di peta:

Empire – di pusat Dynasty – di tenggara
Empire Dynasty
Rebels – di barat laut Horde – di timur
Rebels Horde
Marauders – di utara
Marauders

Pada mulanya, pemain baru dari faksi tertentu akan bermula di wilayah yang sama. Setelah diisi, pemain yang lebih baru akan mula muncul di kawasan lain yang berdekatan, dan seterusnya. Itu tidak lagi bergantung pada tempat atau jarak dari pusat peta lagi.

Wilayah

Faksi tidak hanya menentukan kedudukan permulaan pemain, tetapi juga memperkenalkan tahap kerjasama baru antara pemain.

Wilayah sekarang ditakluki oleh faksi, bukan oleh persekutuan individu. Kedua-dua faksi dan persekutuan yang membantu menakluk wilayah memperoleh mata kemenangan. Namun, hanya satu persekutuan yang dapat mengakses kekuatan kuno di rantau ini. Lihat artikel mengenai wilayah dan kuasa kuno untuk maklumat lebih lanjut.

Pemain dan persekutuan dalam faksi

Pemain memilih faksi mereka pada awal permainan dan tidak dapat mengubah pemilihan ini.
Persekutuan tergolong dalam faksi pemain yang mengasaskan persekutuan itu. Ia juga tidak boleh diubah kemudian.

Namun, pemain bebas untuk bergabung dengan persekutuan yang mereka mahukan. Oleh itu, walaupun anda memulakan permainan bermain untuk Pemberontak, anda boleh bergabung dengan persekutuan milik Horde atau faksi lain.


Adakah persoalan anda terjawab?

Ya   Sederhana   Tidak